Friday, October 18, 2013

Banaani-laimi juustutort

See tort saab minu poolt palju plusspunkte. Esiteks kaerahelbe põhi on hea vaheldus küpsisepõhjale. Kreemjas ja tõsiselt banaanine sisu ning hapukas laimikreem pealt teeb sellest tordist ideaalse terviku. Retsept on pärit SIIT


Põhi:
1,5 dl kaerahelbeid
3 dl nisujahu
1dl fariinisuhkrut
150 g võid

Kate:
400 g toorjuustu
1,5 dl fariinisuhkrut
3 muna
4-5 banaani
1 dl hapukoort
3 spl rummi
1 laimi mahl

Peale:
400 ml vahukoort
2 spl tuhksuhkrut
1 laim
100 g valget šokolaadi

Sulata või. Sega kokku kaerahelbed, jahu ning fariinisuhkur ning viimasena lisa hulka sulatatud või. Vooderda ümmargune lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Suru tainas koogivormi põhja ja äärtele ning aseta 15 minutiks külmkappi. Seejärel küpseta põhja 200 °C kraadi juures umbes 10 min.

Katte jaoks sega toesoe toorjuust, hapukoore ning fariinisuhkruga. Lisa ükshaaval munad pidevalt segades. Purusta kahvliga banaanid ning lisa segule. Viimasena pigista juurde ühe laimi mahl ning lisa rumm. Vala segu põhjale ning küpseta kooki kuskil 35 minutit 175  °C juures. Seejärel tõsta kook jahtuma ning aseta külmkappi alles siis, kui kook on täielikult jahtunud. Soovitavalt terveks ööks.

Enne serveerimist vahusta koor suhkruga ning riivi hulka pisut laimi koort ning pigista juurde ka umbes 1-2 spl mahla. Määri segu koogi peale.

No comments:

Post a Comment