Wednesday, September 26, 2012

Mokatort

Super, super kohvitort! Kreem on mõnusalt kohvine ja ei ole väga magus. Šokolaadikiht ja riivitud šokolaad sobivad ka sinna väga hästi. Retsept Nadja koogid raamatust.





Biskviit

4 muna
150 g suhkrut
25 g jahu
2 spl lahustuvat kohvi
1 tl küpsetuspulbrit

Šoklaaditäisid

150 g digestiivküpsiseid
100 g šokolaadi

Teine täidis

2 spl želatiini + 200 ml kohvi
120 g kondenspiima
30 suhkrut
400 ml vahukoort
200 g hapukoor
50 ml Amaretto likööri

Kaunistuseks

šokolaadilaaste

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga kõvaks vahuks. Sega eelnevalt omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja lahustuv kohv. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud 26 cm lahtikäivasse vormi ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Jahuta

Sulata šokolaad vesivannil ja sega hulka purustatud küpsised. Pane saadud mass 30 minutiks külma.

Vahusta kondenspiim, vahukoor, hapukoor, suhkur ja liköör. Pane želatiin jahtunud kohvi sisse paisuma, siis sulata ja lisa kuumalt kreemi hulka.

 Võta šokolaadimass külmikust välja ning aseta kahe toidukile vahele. Rulli massist umbes 26 cm latakas.

Lõika biskviit pooleks ja aseta üks pool taldrikule. Määri peale 1/3 kreemist, kata šokolaadilatakaga. Kata kreemiga, lisa biskviit ja uuesti kreem.

Lase koogil seista külmas vähemalt tund. Kaunista šokolaadilaastudega.

No comments:

Post a Comment