Retsept on pärit siit.
Põhi:
150 gr tumedat šokolaadi
150 gr võid hakituna
1 tl
vaniljesuhkrut või -essentsi
2 spl vett
2 suuremat muna
1 dl
suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 spl kakaod
100 gr jahu
Sulata potis
madalal kuumusel või, šokolaad, vaniljesuhkur (-essents) ja vesi ning sega kuni
ühtlase läikiva massi tekkimiseni.
Vahusta munad suhkruga. Lisa šokolaadisegu
ja sega ühtlaseks. Ühenda omavahel jahu, kakao ja küpsetuspulber ning sega
muna-šokolaadisegu sisse ka kuivained. Kalla võitatud ja küpsetuspaberiga kaetud
lahtikäiva (22 cm) vormi põhjale ning küpseta 160 kraadi juures vähemalt tund
aega. Küpsust kontrolli tikuga. Tõsta koogipõhi ahjust ja lase veidi
jahtuda.
Valmista kreem.
Sidrunikreem
3 dl piima
1-1,5 dl suhkrut
2 kuhjaga
spl maisitärklist
50 gr võid
2 sidruni mahl ja riivitud koor
4 suurema
muna kollast
Beseekihi jaoks läheb vaja 4 suurema muna valget, 1-1,5 dl suhkrut, 40 ml
vett, 1 tl sidrunimahla.
Kuumuta potis keemiseni suhkrur, vesi ja sidrunimahl
kuni suhkur on segunenud. Alanda kuumust ja keeda mõned minutid. Jahuta veidi.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega jätkuvalt vahustades suhkrusiirup kuni
tugeva ühtlase vahu tekkimiseni. Määri beseevaht kreemikihile. Jahuta.
Kooki
lõika noaga, mida tuleks kasta enne iga tüki lõikamist külma vette. Siis jääb
lõikepind ilus sile.
No comments:
Post a Comment