Sunday, February 3, 2013

Iiri kohviga juustukook

Väga, väga hea kohvikook. Mina panin peale veel Vana Tallinna likööriga kreemi, šokolaadipuru ja maasikad. Retsept pärit Toidutarest

Põhi:

150 g šokolaadiküpsiseid
75 g võid

Kate:

5 sl kohvipulbirt
2,5 dl vahukoort
2 sl želatiini
400 g toorjuustu
4 sl koorelikööri
2 dl Demerara suhkrut
1 sl vanillisuhkrut
1, 5 dl vahukoort


Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisesegu selle peale. Katte jaoks kuumuta kohvipuru ja koor peaaegu keemiseni, kata anum kaanega. Jäta 15 minutiks seisma ning sõelu siis kohvipaks välja. Leota želatiini 5 minutit külmas vees ja lahusta kuumaveevannis, vala sõelutud koorekohvi hulka. Vahusta toasoe toorjuust, lisa demerara ja vanillsuhkur ja liköör. Nirista kohv toorjuustusegu hulka ning lase seista, kuni see hakkab tarretuma. Vahusta 1,5 dl koort ja sega kreemisse. Kalla kattekreem vormi põhja peale ning hoia külmkapis vähemalt 3 tundi (veel parem üleöö). Enne serveerimist kata kook vahustatud koorega ja kaunista kohviubadega. Puista viimased üle kakaoga.

No comments:

Post a Comment