Retsept pärit Nadja koogid raamatust. Mustika maitset oli minu jaoks vähe ehk kreemi võiks ka mingil kujul veel mustikaid panna.
Põhi:
75 g martsipani
150 g võid
125 g suhkrut
0,5 tl vanillisuhkrut
3 muns
125 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
400 g hapukoort
300 ml vahukoort
150 g suhkrut
2 spl želatiini + 200 ml apelsinimahla
Kate:
300 g mustikaid
10 g želatiini
300 ml vett
80 g suhkrut
1 spl sidrunimahla
Vahusta munad ja suhkur. Sega jahu, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel, lisa munasegule. Sulata või ning lisa samuti munasegule. Viimasena sega hulka riivitud martsipan. Vala mass 26 cm lahtikäivasse vori, mis on kaetud küpsetuspaberiga. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Jahuta.
Täidiseks vahusta vahukoor, hapukoor ja suhkur. Pane želtaiin mahlaga paisuma, sulata ja lisa kooresegule. Vala segu põhjale ning pane kook 1,5 tunniks külma.
Kata kook mustikatega. Pane želatiin sidrunimahla sisse paisuma ja sulata. Keeda vesi suhkruga siirupiks ning lisa sellele sulatatud želatiin. Sega läbi. Jahuta toatemperatuurini ja kata sellega marjad. Jäta veel 30 minutiks külma.
No comments:
Post a Comment