Tuesday, February 5, 2013

Kihiline kirsikook

Retsept pärit Nadja koogid raamatust.


Põhi:

200 g šokolaadiküpsiseid
50 g võid
1 muna

Täidis:

600 g toorjuustu
200 ml vahukoort
3 muna
4 spl suhkrut
4 spl tärklist
1 tl vanillisuhkrut
200 g mõrušokolaadi
200 g valget šokolaadi
200 g külmutatud kirsse

Kaunistuseks:

120 g mõrušokolaadi
100 ml vahukoort
25 g võid

Valmistamine:

Purustaküpsised, sega toasooja või ja munaga. Suru 26 lahtitkäiva koogivormi põhja, mis on määritud võiga. Vahusta toorjuust, munad, vahukoor, suhkru, vanillisuhkur ja tärklis. Jaota segu kaheks võrdseks osaks. Esimesele lisa veevannis sulatatud ja pisut jahtunud mõrušokolaad. Sega ja vala tordipõhjale. Teisele täidiseosale lisa veevannis sulatatud ja pisut jahtunud valge šokolaad ning nürutatud kirsid. Kalla vormi. Küpseta 175 kraadi juures 40-45 minutit, jahuta, võta vormist välja. Kaunistamiseks sulata šokolaad vahukoores koos võiga. Kalla täielikult jahtunud kook glasuuriga üle ning kaunista.


No comments:

Post a Comment